Moja rodzina czasem jada hamburgery z McDonald's, np. w podróży, ale cóż... nie jest to najzdrowsze rozwiązanie, biorąc pod uwagę rzeczy, które o tym jedzeniu można przeczytać w internecie. Sieć reklamuje się, że mięso jest w 100% prawdziwe, ale ja mam i tak wątpliwości.
Trzeba też przyznać, że szczególnie w sieciowych hamburgerach pieczywo jest bardziej jak gąbka, niż prawdziwa bułka.
Postanowiliśmy zatem zrobić swoje własne hamburgery i właśnie jestem po degustacji pierwszego z nich (dużego, podwójnego). Pychaaa!
Kupiłem pół kilo ligawy wołowej oraz pół kilo jasnej, delikatnej szynki. Mięso zostało zmielone i przyprawione.
Kształt mięsa nie jest idealnie geometryczny, jak w sieciowych kanapkach, ale smak jest o niebo lepszy.
Hamburgery trafią jeszcze dziś do zamrażarki i w razie potrzeby szybko się wyjmie i przyrządzi pysznego, zdrowego hamburgera z prawdziwym pieczywem!
Polecam powtórzyć nasz patent ;-)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz